Voor bedrijven

Investeer in duurzaamheid

Wist u dat er een aantal manieren bestaan om zonnepanelen op uw bedrijf financieel aantrekkelijk te maken? Naast een substantieel belastingvoordeel zijn er ook een aantal subsidies die de investering in zonne-energie stimuleren. VolopZon heeft jarenlange ervaring met de installatie van zonne-energiesystemen bij grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld Blom Staalconstructies in Vijfhuizen en Benders Filtratie in Goes. 

Blom Staalconstructies, Vijfhuizen

110 kW piek systeem, 400 zonnepanelen, 800 m² dak.

Benders Filtratie, UDEN

100 kW piek systeem, 370 zonnepanelen, 600 m² dak 

Hicondo studentenhuisvestiging, Amsterdam

182 kW piek systeem, 700 panelen, 1500 m² dak

Gestimuleerd door de overheid

Bij VolopZon vinden we het belangrijk up to date te blijven over de huidige wet- en regelgeving met betrekking tot de financiële voordelen die bedrijven kunnen halen uit een investering in groene energie. Wij informeren u graag over het rendement van zonnepanelen op uw bedrijf. Naast een substantieel belastingvoordeel zijn er ook een aantal subsidies die de investering in zonne-energie stimuleren. Wilt u weten of uw bedrijf ook in aanmerking komt voor een subsidie of belastingvoordeel? Wij geven u graag advies.

Subsidie

SDE+

De SDE+ (subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie) is een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland te stimuleren. Deze regeling richt zich specifiek op bedrijven en (non-profit) instellingen. De SDE+ regeling is zo interessant voor bedrijven omdat u per kWh (kilowattuur) tot 10.6 eurocent subsidie kunt ontvangen. Er zijn drie manieren waarop deze regeling zonne-energie voor uw bedrijf aantrekkelijk kan maken:

  • u ontvangt 10.6 eurocent subsidie per kWh

  • teruglevering van ongebruikte stroom aan uw energieleverancier

  • besparing van uw dagelijks energieverbruik

In 2018 heeft de SDE+ twee openstelling rondes, waarvan de najaarsronde begint op 2 oktober 2018 en loopt tot 8 november 2018. Op de website van het RVO vind u meer informatie over de SDE+ subsidie. VolopZon helpt u graag met het aanvragen van de SDE+ subsidie! Neem daarom spoedig contact met ons op zodat wij u kunnen assisteren in de aanvraag.

Belastingvoordeel

KIA

De KIA (Kleinschaligheidsinvesteringaftrek) kan uw bedrijf toepassen als u tussen de €2.300 en €314.673 investeert in zonne-energie. Deze regeling kan u tot 28% belastingvoordeel opleveren.

EIA

De EIA (Energie Investerings Aftrek) is een fiscale aftrekregeling die het toestaat dat u de investing in zonne-energie kunt aftrekken van de bedrijfswinst. Deze regeling is bedoeld om Nederlandse ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen financieel te stimuleren om te investeren in duurzame energie. Effectief kunt u in 2018 tot 54.5% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst.

BTW EN ALGEMENE BELASTINGVOORDELEN

Naast bovengenoemde fiscale aftrekregelingen kan uw bedrijf natuurlijk ook de investering in zonnepanelen aftrekken van uw fiscale winst over het boekjaar. De BTW die u over de investering betaald kan uw bedrijf aftrekken van de omzetbelasting.